Uncategorized

Starta ditt egna hårdrocksband

Vill du upp på scenen och älskar du hårdrock så pass mycket att du själv vill vara den som levererar hårdrocken så att det dånar ut till publiken? Det kommer kräva en hel del av dig som person att gå hela vägen från att stå vid sidan av och lyssna på hårdrock, till att stå med ett hårdrocksband på scenen och höra publiken skrika med i refrängerna. För att starta ett eget hårdrocksband behöver du engagemang, tid, spelskicklighet och bandmedlemmar.

Lite färdighet – kräver mycket övning

För att bli en duktig musiker krävs det övning, oavsett viket instrument du väljer att spela. Börja öva en timme om dagen eller mer. Det viktiga är att du övar varje dag och utmanar dig själv till att nå nya nivåer av spelskicklighet, improvisation och känsla. Att endast öva snabbhet och teknik kan vara bra, men blir lätt mekaniskt om det inte finns en känsla med i bilden. Försök att hitta bandmedlemmar i ett tidigt skede av bandbildningen. Inget rockband består av en person. Den vanligaste rockgruppen består av gitarr, trummor, bas och sång. Tre eller fyra personer är mer eller mindre nödvändigt för att kunna bilda ett rockband. Försök att hitta bandmedlemmar som är duktigare än vad du själv är eftersom det kommer att utveckla ditt spelande snabbare. Var hittar man medmusiker till ett rockband?

Hitta bandmedlemmar

Har du tur har du redan vänner som spelar eller vill börja spela i ett hårdrocksband. Om inte, annonsera på anslagstavlor i musikaffärer, på sociala medier eller kolla av med arbetskamrater eller bekantas bekanta. En klar fördel är om ni befinner er på någorlunda gemensam spelnivå och att ni alla i bandet älskar hårdrock och verkligen vill satsa 120% på att lyckas få spelningar och stå på scen. För det kommer att skapas ett speciellt band emellan er när ni börjar göra musik ihop – det blir som en riktig relation. Innehållande blod, svett, tårar och merchandise! Glöm inte att tidigt göra era egna hårdrockströjor. En bra marknadsidé är att göra en cool jultröja med ett hårdrockstema som personifierar ert hårdrocksband!

Skriv låtarna och hitta spelningar

Bestäm tillsammans i ett tidigt skede vilket typ av hårdrocksgenre ni vill spela inom. Skall det vara klassisk hårdrock eller postrock eller mer åt metal hållet? Ni måste dra åt samma håll vad det gäller genre, känsla och budskap. Ni behöver inte skriva eget material om ni inte vill. Det finns flera välkända hårdrocksband som får spelningar över hela landet genom att spela välgjorda covers på redan kända hårdrocksband. Fast det är klart det är mycket mer kreativt, spännande och utmanande att skapa era egna hårdrockslåtar! För att hitta spelningar behöver ni leta spelställen. Det kan vara privata fester, bröllop, lokala spelställen eller företagsevenemang. Var inte kräsna – ta alla tillfällen att komma upp på scen och synas i beaktning. Sist men inte minst håll ihop hårdrocksbandet, öva och hjälp varandra.