Uncategorized

Hårdrock är bäst

Ingen människa på jorden har kunnat missa band som AC/DC, Black Sabbath och Rammstein. Hårdrocken kom som ett yrväder och stannade hos oss. Världen blev aldrig densamma. Tack vare hårdrockens elbasar, hårda trummor, dist och intensiva sång fick hundratusentals människor utlopp för sina vildaste musikfantasier. Äntligen kunde man stå och digga eller varför inte hoppa runt utan att behöva spela stel. Äntligen kunde man slappna av bland andra som bara ville ha det härligt och lite rått.

Ett exempel som borde belysas ytterligare och som tål att tjatas om är Led Zeppelin. Deras musik förändrade musikhistorien totalt. Även mindre rockiga låtar såsom Babe, I’m Gonna Leave You är så fulländade att man kan lyssna på dem om och om igen under en hel livstid. Låten är verkligt tidlös och fångar så mycket av det mänskliga tillståndet – dess spann och djup – att det nästan gör ont. Vi behöver inte ens gå in på de mer kända och lite hårdare låtarna. Vi tar istället Thank You som likt den ovan är ett mer stillsamt mästerverk. Det finns något särskilt fint med hårdrockarnas mer lugna musik. Det är lite som att de får utlopp för det hårda i merparten av sin produktion och därför kan vara extra finkänsliga och emotionella i den mjukare delen av sina oeuvres.

Om du vill hänga med andra fans i Stockholm går du med fördel till Anchor på Sveavägen vilket är något av en institution. Ett annat värt ställe att besöka är Medusa i Gamla Stan. Året runt hittar du här bra musik, prisvärd musik och trevligt sällskap. För att inte glömma god dryck, vare sig du gillar öl, vin eller annat. Du kan även beställa hem dryck via https://vinoteket.se/ om du till exempel vill ordna en hårdrocksmiddag med tillhörande spelning. Om du någonsin känner dig ensam är det bara att bege sig dit. Till och med om du är svag för Linkin Park eller rentav Pantera kommer du hitta kompisar där, det vill vi lova. Se bara till att kolla upp öppettiderna först så att du inte blir besviken. Vi vill inte skicka ut dig en grå och bitande kall dag i november, för att du sedan bara fåra möta en låst dörr i Gamla Stan.

Utomlands – om du har vägarna förbi skyskraporna och folkmassorna i New York, är Hard Rock Cafe väl värt ett besök. Passa på att läsa om vilken enormt företag det är och de spännande sakerna som hänt på senare år med ägarbyten och köp av en av Nordamerikas rikaste indianstammar med mera.

Hårdrocken är så pass rik som genre att det vore omöjligt att täcka den här och göra den rättvisa. Som vanligt går det att läsa hur mycket som helst om denna fantastiska musikskatt på internet. För den ännu nyfikna finns här hårdrockens historia att läsa. Gör en Google-sökning och hitta mycket mer. Men glöm inte att det ibland bara är bästa att vara mer old school och faktiskt bege sig ut och prata med folk. Det är något själfullt i att få tips direkt från andra fans, inte sant?